Een initiatief van

Herman de Man-maand

Arrangementen Montfoort

Zeg je Herman de Man, dan zeg je Lopikerwaard. Herman de Man woonde lange tijd in Benschop, net ten zuiden van Montfoorten later ook in Oudewater, net ten westen van Montfoort.

Logisch dus dat hij regelmatig in en bij Montfoort vertoefde. Bijboerderij Schurenburg aan de Blindeweg was hij kind aan huis.

Bent u geïnteresseerd in Herman de Man en in de Lopikerwaard? Komt dan langs in Montfoort.  Maak een korte of langere stop.Bezoek gratis het Stadsmuseum de Knoperij en leer hoe Montfoort verbonden is met zowel de IJssel als met de Lopikerwaard.Loop langs de expositie “Langs de IJssel” en/of boek één van de twee arrangementen die speciaal voor u werden ontworpen:

  1. Een luncharrangement, bestaande uit een gegidste korte stadswandeling (45 minuten) om 11:30 uur en een lunch in HetOude Stadhuis voor slechts € 13,50 p.p.
  2. Een koffie-arrangement (thee mag natuurlijk ook), bestaande uit een gegidste korte  stadswandeling (45 minuten) metaansluitend koffie met iets lekkers voor € 8,50 p.p.

Arrangementen Linschoten

Ommetje Linschoten

Op de zaterdagen: 10, 17, 24 en 31 juli en 7 augustus

Start bij de Ballensnoeperij, Dorpstraat 45, open van 11.00 tot 16.00 uur.

Met de dorpsgids van de Vereniging Oud-Linschoten of op eigen houtje met een routebeschrijving (1,6 km) wandel je door één van de mooiste dorpen van Nederland. Linschoten heeft een rijke historie, tientallen rijksmonumenten en valt onder beschermd dorpsgezicht. Een aantal gebouwen heeft in de loop der tijd een andere functie gekregen. Zo is in het oude, karakteristieke gemeentehuis tegenwoordig het restaurant De Burgemeester gevestigd. Het is ook mogelijk een prachtige wandeling van ruim 5 km door het buitengebied te maken. De routebeschrijvingen zijn te koop voor € 2,00. Na afloop kan je bij het Wapen van Linschoten genieten van filmbeelden uit de tv-serie Het wassende water met een heerlijk koffie-, thee- of luncharrangement. Wil je de wandeling met een dorpsgids maken, dan is aanmelden per mail vooraf verplicht. De wandeling gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.
€ 2,00 per persoon.

Vaartocht over de Korte Linschoten

Op de vrijdagen: 9, 16, 23 en 30 juli en 6 augustus | Afvaart 15.00 uur

Start bij de Ballensnoeperij, Dorpstraat 45.

De schipper en tevens gids brengt je met de oude kleivlet, de Avontuur genaamd, naar Woerden en weer terug. Deze boot vervoerde tot ver in de 20e eeuw klei naar de steen- en pannenfabrieken in de buurt,
Het is een gezellig tochtje van 1,5 uur over de Korte Linschoten en een rondje door de stadsgracht van Woerden. Na afloop kun je lekker genieten van het Herman de Man koffie- of luncharrangement bij het Wapen van Linschoten. Wil je dit vaartochtje meemaken, dan moet je je vooraf per mail aanmelden. De vaartocht gaat door bij minimaal 4 personen.
€ 7,50 per persoon.

Reserveren

Dit aanbod geldt alleen op zaterdag en alleen tijdens de
Herman de Man-maand. (8 juli t/m 8 augustus)

Vooraf reserveren is noodzakelijk.

  • Minimum deelname per keer is twee personen;
  • Bij meer dan tien personen wordt de groep gesplitst;
  • Maximum aantal inschrijvingen per keer is twintig.

Reserveren en betalen kan via www.montfoorttickets.nl 

Voor meer informatie belt u naar Stadsmuseum de Knoperij:
06-8286 3765

Woensdag van 13:00 tot 16:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur

of naar 06-2242 7484 / 06-4665 1411


HERMANDEMAN.png