Een initiatief van

Stichting Oud Montfoort krijgt eigen ruimte

De Stichting Oud Montfoort (SOM) heeft onderdak gevonden in het centrum van Montfoort . De eigenaar van de voormalige Blokker en Daags, de heer Janmaat, stelt het pand beschikbaar aan de SOM. Het pand staat al geruime tijd leeg. De SOM wil het winkelgedeelte van het pand flink aanpakken. De SOM is erg blij dat zij verder kan gaan met haar plannen om de museale stukken die nu nog in de kelder van het Huis van Montfoort liggen aan het publiek te tonen.

Stichting Oud Montfoort krijgt eigen ruimte

De Stichting Oud Montfoort (SOM) heeft onderdak gevonden in het centrum van Montfoort . De eigenaar van de voormalige Blokker en Daags, de heer Janmaat, stelt het pand beschikbaar aan de SOM. Het pand staat al geruime tijd leeg. De SOM wil het winkelgedeelte van het pand flink aanpakken. De SOM is erg blij dat zij verder kan gaan met haar plannen om de museale stukken die nu nog in de kelder van het Huis van Montfoort liggen aan het publiek te tonen. Het is ook de wens om een toeristisch informatiepunt te zijn. Het idee is om aan de muur met een lange tijdlijn het ‘verhaal van Montfoort’ te vertellen. Het moet ook een plek zijn waar je met alle vragen over de geschiedenis van de stad terecht kunt en het startpunt van rondleidingen door de stad.

Voorzitter Lex van Wijk: “De SOM bestaat nog geen 10 maanden en is buitengewoon blij met deze kans. Het is goed voor de binnenstad van Montfoort dat er weer wat bijkomt . Bezoekers aan de stad en inwoners moeten toch ergens terecht kunnen voor het verhaal van de stad ? We willen geen ouderwets museum zijn maar de zaken op een eigentijdse manier laten zien”. Peter Versloot vult aan “De eigenaar is erg behulpzaam en denkt met ons mee. Er is de komende 3 maanden heel veel werk te doen om de ruimte geschikt te maken. Maar het kan. We hebben een groeiend team van enthousiaste vrijwilligers. We gaan bedrijfsleven en winkeliers benaderen om ons te helpen bij de inrichting, liefst door een bijdrage in natura. Zo kan het een plek worden van en voor heel Montfoort”. Eigenaar Janmaat: ”Het gaat aan mijn hart dat de binnenstad achteruit gaat. Op deze manier draag ik een steentje bij om de binnenstad leefbaarder te maken.

Het plan is om begin mei open te gaan. Gedurende het toeristenseizoen tot 1 oktober wil de SOM 3 dagen per week open zijn en daarnaast op afspraak.

Mensen die hun hulp willen aanbieden bij de inrichting van de ruimte of die bruikbare spullen voor de inrichting hebben kunnen zich melden bij info@oudmontfoort.nl