Een initiatief van

In Montfoort volgens Lia en Ineke

Wat vinden inwoners van Montfoort en Linschoten? Wat zijn parels en wat bindt hen? Lia Vendrig en Ineke Grootegoed vertellen.

Lia Vendrig

Wat heb je met Montfoort/Linschoten?

In ben geboren in Oudewater. Inmiddels woon ik al ruim 38 jaar met veel plezier in Montfoort, drie kinderen en zes kleinkinderen rijker. Het is een fijne stad om te wonen en op te groeien.

Waar ontspan je in Montfoort/Linschoten?

Ik ontspan door te genieten met en van mijn gezin en vrienden. Daarnaast sport ik graag. Ik ben lid van Tennisvereniging Montfoort en sport al vanaf de opening bij de sportschool op het industrieterrein, nu met de naam Fit Fever.

Waar maak je plezier in Montfoort/Linschoten?

Plezier beleef ik aan het bezoeken, maar ook aan het organiseren van evenementen in Montfoort. Afgelopen tijd waren we druk met de voorbereidingen voor de 24 uur van Montfoort. Na de 24 uur van Montfoort staat het volgende evenement voor de deur waar ik in de organisatie van zit, het 12e Montfoort Open golftoernooi.

Waar winkel je in Montfoort/Linschoten?

Voor al mijn dagelijkse boodschappen kan ik in Montfoort terecht. We hebben twee goede supermarkten waar je alles kunt halen, maar mijn vlees haal ik toch echt bij de slager en kaas bij de kaasboer. Ook voor mijn kleding kan ik in Montfoort blijven. Het is toch geweldig dat er zoveel ondernemers in Montfoort blijven en mooie winkels hebben. Die ondernemers moeten we koesteren. Het is leuk om te zien dat een winkel als ‘Bij Ons Binnen’ in de binnenstad blijft en zelfs een groter pand betrekt.

Waar ben je trots op?

Allereerst natuurlijk op mijn gezin en vrienden. Dat klinkt als een cliché, dat weet ik, maar is wel waar. Daarnaast ben ik trots op alle mensen die in Montfoort iets organiseren en iets voor de gemeenschap doen. Zonder deze vrijwilligers, en iedereen die op zijn of haar manier meewerkt, is het maar een saaie bedoening.

Wat is jouw Parel in de gemeente?

Ik vind het nog steeds mooi dat, een aantal jaren geleden, mensen hun nek uit hebben gestoken om het zwembad te behouden. Het Knopenbad is tot op de dag van vandaag druk bezocht en draait nog steeds op vrijwilligers. Het park in Montfoort is inmiddels ook een ontmoetingsplaats voor mensen geworden. Je laat je hond uit, wandelt door het groen en loopt langs de kinderboerderij . Door de ‘in het park’ activiteiten is het park nog meer een ‘Parel’ geworden voor Montfoort en ook door het initiatief van ‘hartjes op de fiets’ om een natuurspeeltuin te creëren, hoop ik dat het park een belangrijkere plaats in gaat nemen in Montfoort.

Ineke Grootegoed

Wat heb je met Montfoort/Linschoten?

Ik woon al 32 jaar met veel plezier in het centraal gelegen Linschoten. De kinderen zijn hier op een veilige manier groot geworden.

Waar ontspan je in Montfoort/Linschoten?

Zowel op het water als op het land. Op het water maak ik graag met de kano of een klein motorbootje een mooie tocht. En al wandelend kun je met een wandeling bij het Beloken Land genieten van de weidse natuur van het Groene Hart.

Waar maak je plezier in Montfoort/Linschoten?

Zowel in Montfoort als Linschoten zijn voldoende restaurants en gezellige terrasjes om uit te kiezen. De talrijke sportclubs in beide gemeentes zorgen voor sportief plezier. En niet te vergeten het Knopenbad, een van de beste zwembaden in de regio, waar heel veel activiteiten georganiseerd worden.

Waar winkel je in Montfoort/Linschoten?

Voor de dagelijkse boodschappen bij de Boon’s of bij Albert Heijn en voor leuke cadeautjes kun je altijd terecht bij het winkeltje JAA in de Dorpstraat in Linschoten.

Waar ben je trots op?

Er zijn veel initiatieven van enthousiaste vrijwilligers, zoals de Burendag in Linschoten en het Filmhuis. Bovendien wordt er veel gedaan voor en met ouderen, zoals de Stichting met je hart, het rolstoelwandelen en de maandelijkse aanschuifmaaltijden.

Wat is jouw parel in de gemeente?

Het Huis te Linschoten. Een wandeling langs dit kasteel en de boerderijen verveelt nooit. De concerten klassieke muziek die daar jaarlijks in mei en september plaatsvinden zijn van uitzonderlijk hoog niveau.