Een initiatief van

In Montfoort volgens Mia van Jaarsveld en Onno Cleijpool

Wat vinden inwoners van Montfoort en Linschoten? Wat zijn de parels en wat bindt hen? Onno Cleijpolder en Mia van Jaarsveld vertellen

Onno Cleijpool

Wat heb je met Montfoort/Linschoten?

Linschoten is een dorp waar bijna iedereen elkaar kent. Als er iets te doen is zijn er altijd dorpsgenoten die de handen uit de mouwen steken en mee helpen. Daarom is het ook zo leuk om met LiBel dingen te organiseren, je doet het ergens voor.

Waar ontspan je in Montfoort/Linschoten?

Een rondje Linschoterbos met de hond is erg relaxend en mag ik graag doen. Ook doorsteken van Linschoten naar Montfoort over de Engherkade midden door de weilanden is ook heerlijk.

Waar maak je plezier in Montfoort/Linschoten?

Het Dorpshuis is gezellig voor een biertje, By Mette is voor een hapje eten. Vereniging Oud Linschoten heeft onlangs nog Linschoten 100 jaar terug gebracht in de tijd, je komt dan dorpsgenoten in klederdracht tegen, ook erg gezellig!

Waar winkel je in Montfoort/Linschoten?

Dat hangt er vanaf wat er nodig is. Linschoten heeft niet zoveel winkels meer, maar de Slager, Bakker, Bloemist en Kapper staan wel op het lijstje. Remco heeft leuke kleren en het stadhuis lekker eten dus dan tref je mij weer in Montfoort. Ik moet eerlijk zijn, Woerden ligt ook wel eens op route.

Waar ben je trots op?

Dat we in staat zijn Linschoten Linschoten te laten blijven en dat heel veel inwoners hier met veel enthousiasme aan meehelpen. Dit kleine dorp is groots in het klein zijn.

Wat is jouw parel in de gemeente?

De parel van het groene hart is "Natuurlijk Linschoten".

Mia van Jaarsveld

Wat heb je met Montfoort/Linschoten?

Vanaf 2001 wonen wij met veel plezier aan de rand van Montfoort. Sinds 2006 werk ik ook nog in Montfoort, zodat ik lekker op de fiets naar mijn werk kan. Inmiddels heb ik door mijn vrijwilligerswerk al heel veel mensen Ontmoet.

Waar ontspan je in Montfoort/Linschoten?

Thuis in de boomgaard is het heerlijk om rond te lopen, te werken en te genieten. Daarnaast fietsen en wandelen we graag. Goed om je bewust te zijn hoe mooi het is in en rondom Montfoort/Linschoten.

Waar maak je plezier in Montfoort/Linschoten?

Met mijn kinderen en kleinkinderen lekker in en om huis. Op de jaarmarkt en andere evenementen in Montfoort. Fijn om hieraan mee te mogen helpen, het geeft je vaak ook plezier en soms hele mooie Ontmoetingen.

Waar winkel je in Montfoort/Linschoten?

Onze dagelijkse boodschappen doen wij bij de Jumbo. Daarnaast hebben we een grote moestuin en boomgaard en kippen dus kunnen we genieten van allerlei verse producten.

Waar ben je trots op?

Als eerste op mijn familie, mijn echtgenoot, kinderen en kleinkinderen. Ik ben trots op de vrijwilligers van Montfoort/Linschoten. Er zijn er heel veel en als je mensen vraagt zoals met de herdertjestocht of andere activiteiten vanuit de kerk om mee te helpen dan willen zich graag inzetten.

Wat is jouw parel in de gemeente?

De rode kerktoren, die vanuit de verte opvalt als je in de buurt van Montfoort bent. Daarnaast heeft onze kleinzoon geholpen met het haantje op de toren.