Een initiatief van

In Montfoort volgens Dolf en Theo

Wat vinden inwoners van Montfoort en Linschoten? Wat zijn parels en wat bindt hen? Dolf van den Berg en Theo Verheij vertellen

Dolf van den Berg

Wat heb je met Montfoort/Linschoten?

We zijn in 1982 in Linschoten komen wonen en vinden het een fantastisch dorp in een mooie landelijke, centraal gelegen omgeving. Linschoten is een dorp zoals Nederland zou moeten zijn.

Waar ontspan je in Montfoort/Linschoten?

Ik heb jaren bij VVL gevoetbald. Tegenwoordig probeer zo af en toe nog te tennissen bij TVL. Ook een ‘rondje Linschoterbos’ fietsen geeft veel ontspanning.

Waar maak je plezier in Montfoort/Linschoten?

De buurt waarin we wonen is gezellig en betrokken. Verder zit ik in de organisatie van de Pubquiz van Libel en in de werkgroep reanimatie/AED van ons dorp.

Waar winkel je in Montfoort/Linschoten?

De dagelijkse boodschappen halen we bij de supermarkt en de bakker op ons dorp. Onze fietsen kopen we bij de plaatselijke fietsenwinkel.

Waar ben je trots op?

Ik ben heel trots op de betrokkenheid van de inwoners en de gemeente bij het reanimatie/AED project. In twee jaar tijd volgende in Linschoten meer dan 100 mensen een cursus van BRN!

Wat is jouw parel in de gemeente?

Het prachtige beschermde dorpsgezicht. We waren op slag verliefd op dit Anton Pieck-achtige dorp toen we het voor het eerst zagen. Toevallig lag er die dag ook nog sneeuw.

Theo Verheij

Wat heb je met Montfoort/Linschoten?

Ik woon al mijn hele leven met veel plezier in Montfoort. Ik ben opgegroeid in Keizerrijk en woon nu ruim 40 jaar in de wijk Hofland met mijn vrouw. Onze vier kinderen zijn hier opgegroeid maar hebben inmiddels het ouderlijk huis verlaten.

Waar ontspan je in Montfoort/Linschoten?

Ontspannen doe ik op verschillende manieren. Ik ga graag uit eten. Bijvoorbeeld bij De Heeren van Montfoort, waar onze oudste zoon als chef-kok werkt. Ook maak ik graag een wandeling, bijvoorbeeld door Blokland of langs de IJssel. Als laatste zing ik en maak ik muziek.

Waar maak je plezier in Montfoort/Linschoten?

Ik beleef veel plezier bij de IJsselzangers. Ik ben daar de dirigent, zing mee en bespeel daar het slagwerk elke week in de Duiventil.

Waar winkel je in Montfoort/Linschoten?

Ik doe mijn boodschappen zoveel mogelijk bij de plaatselijke winkeliers in Montfoort, omdat je daar persoonlijke aandacht en service krijgt.

Waar ben je trots op?

Ik ben het meest trots op mijn vrouw, de kinderen met aanhang en natuurlijk mijn twee kleinkinderen. Ze doen net als wij veel vrijwilligerswerk. Natuurlijk ben ik ook trots dat wij als werkgroep Hartslag Montfoort zoveel bereikt hebben.

Wat is jouw parel in de gemeente?

De parels in de gemeente vind ik de sluis, die door vrijwilligers wordt bediend. En natuurlijk de mooie molen De Valk; die geeft altijd een extra gevoel van thuiskomen in Montfoort.