Een initiatief van

In Montfoort volgens Paul en Bonne-René

In Montfoort volgens brandweercommandanten Bonne-René Ringelesteijn en Paul Ebskamp

InMontfoort volgens: Bonne-René van Ringelesteijn

Wat heb je met Montfoort/Linschoten?

Ik ben een geboren en getogen Linschotenaar.

Waar ontspan je in Montfoort/Linschoten?

Naast mijn baan als beroepsbrandweerman in Rotterdam en ons brandbeveiligingsbedrijf BRN, ben ik graag buiten. Jagen, in de natuur bezig zijn met schadebestrijding en weidevogelbescherming rondom Linschoten geven een fijne ontspanning.

Waar maak je plezier in Montfoort/Linschoten?

Plezier kan ik uit vele dingen halen, maar de wekelijkse oefenavond van de brandweer in Linschoten is leuk. Serieus bezig zijn met ons vak, daarna gezellig wat drinken en de meest sterke verhalen ophalen met elkaar, is gezellig en schept een band met elkaar. Dat is voor de brandweer heel belangrijk. We maken wel eens nare dingen mee en dan is z’n band heel belangrijk.

Waar winkel je in Montfoort/Linschoten?

Voor de dagelijkse boodschappen bij de bakker, slager en de Boons . Ik ben wel zo ingesteld dat ik mijn spullen bij de plaatselijke winkeliers of bedrijven haal. Ik vind het belangrijk dat er ondernemers zijn in het dorp. Waar ben je trots op? Dat ik samen met de gemeente Montfoort en aannemer De Wit een mooie brandweerkazerne heb kunnen bouwen. Het was geen gemakkelijke weg, maar er is wel is heel moois uitgekomen. Een kazerne die voldoet aan de eisen zodat wij de inwoners van Linschoten nog lang kunnen helpen.

Wat is jouw parel in de gemeente?

De Dorpstraat vind ik een mooie authentieke straat. De straat is smal en geeft een karaktervolle aanblik. De horeca ‘het Wapen van Linschoten’ en ‘Mette’ maakt het gezellig. Hoop dat er meer ondernemers komen, dat is belangrijk voor het dorp.

InMontfoort volgens: Paul Ebskamp

Wat heb je met Montfoort/Linschoten?

Montfoort is al 30 jaar met veel plezier mijn woonplaats!

Waar ontspan je in Montfoort/Linschoten?

Ik wandel graag met onze honden langs de IJssel en in het park! Daarnaast ben ik als brandweerman en commandant natuurlijk regelmatig in de kazerne te vinden.

Waar maak je plezier in Montfoort/Linschoten?

Ik wandel veel in en rond Montfoort. Ook bezoek ik af en toe een evenement. Met de brandweer proberen we af en toe iets extra’s te doen voor inwoners. Zo hebben we vorige week met de jeugdbrandweer een waterfestijn gehouden voor kinderen op het Doelenplein en spuiten we het plein ’s winters als het vriest onder zodat er al snel geschaatst kan worden.

Waar winkel je in Montfoort/Linschoten?

We proberen onze boodschappen zoveel mogelijk in Montfoort te doen. In de binnenstad van Montfoort kunnen we gelukkig we voor bijna alles terecht.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op mijn manschappen van de brandweerpost Montfoort, die 365 dagen, 24 uur per dag klaar staan voor onze inwoners! Naast klaar staan voor inwoners nemen we ook deel aan evenementen in Montfoort. Zo stonden er met "Techniek in de tent" jeugd brandweervrijwilligers klaar om kinderen uit te leggen en te laten zien wat de brandweer allemaal doet.

Wat is jouw parel in de gemeente?

De Molen. Dit mooie monument vormt een mooie entree van onze gemeente!